PKVW

Donders Security, meer dan 30 jaar ervaring als beveiligingsspecialist!

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Waarom een keurmerk?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden die is voorzien van het Politiekeurmerk. Onderzoek wijst uit dat de PKVW-maatregelen significant bijdragen aan uw veiligheid en veiligheidsgevoel. De extra maatregelen, als goed hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in straat en wijk, zorgen ervoor dat inbrekers de woning graag overslaan.

 • De kans op een geslaagde inbraak is tot wel 90% minder.
 • De complete beveiliging van uw huis wordt nagelopen, ook brandveiligheid met rookmelders en verlichting in en om uw huis.
 • Korting op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars.
 • Een betrouwbaar en erkend PKVW-expert komt bij u thuis.

Wat doet een Politiekeurmerk-expert als Donders Security BV?

Met een keurmerk weet u dat u kwaliteitsproducten krijgt. Zowel de sloten als de montage ervan. Maar ook de PKVW-expert zelf staat voor kwaliteit. Wij worden niet zomaar een erkend PKVW-bedrijf. Ook hier zijn eisen voor. Dit valt allemaal onder het keurmerk.

Wat zijn de eisen?

Om als woningeigenaar of (ver)huurder in aanmerking te komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning moet uw huis aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie voldoen.

Uw woning moet onder andere voorzien zijn van hang-en-sluitwerk dat aan de eisen van inbraakpreventie voldoet. Producten met een SKG® (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) of ‘V’ logo voldoen hieraan. Let ook op het aantal sterren, die geven ​de indicatie van de inbraakwerendheid aan. Weet u niet precies waar u op moet letten? Een PKVW-expert kan u hierbij helpen.

In het kort zijn de eisen:

 • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
 • Verlichting bij de buitendeuren.
 • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
 • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

U kunt verschillende maatregelen nemen om uw woning te beveiligen zoals gecertificeerd en goed gemonteerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en rookmelders.

U heeft natuurlijk al sloten, maar voldoen deze nog en zijn er verbeterpunten? Hier helpen wij u bij.

Donders Security BV:

 • Adviseert over beveiliging.
 • Loopt met u door uw woning om te bekijken welke verbeterpunten er zijn.
 • Bekijkt met welke verbeterpunten u het PKVW-certificaat Beveiligde Woning behaalt.
 • Kan uw woning beveiligen op het niveau van het PKVW-certificaat Beveiligde Woning (of het juiste hang-en-sluitwerk leveren).
 • Controleert woningen om te zien of ze in aanmerking komen voor het PKVW-certificaat Beveiligde Woning.
 • Overhandigt het certificaat als de woning aan de eisen van het keurmerk voldoet.

Zo’n check van uw woning met een Politiekeurmerk-expert is makkelijker dan u denkt. U loopt samen door uw woning en kijkt door de ogen van de inbreker. U bekijkt de sloten, de verlichting, de mogelijkheden om te klimmen en bij ramen te komen. Wij bespreken met u wat u zelf kunt verbeteren en hij kan u specifieke preventietips geven.

Na het doorlopen van uw woning, ontvangt u een vrijblijvende offerte. ​Vraag daarom een GRATIS advies, bel naar 013-5839090 of mail naar info@donderssecurity.nl of beter nog, vul het aanvraagformulier in op deze website.

Vraag?, Offerte?, Opmerking?, Probleem?

Binnen een werkdag heeft u antwoord.

Neem contact op!